Bouwen en verbouwen begint bij Van Pelt.

Al meer dan 60 jaar staan wij tot uw dienst voor levering van beton, containers, bouwmaterialen en tegels.

De kwaliteit van de geleverde materialen en de service aan onze klanten plaatsen wij steeds centraal. Bovendien zorgen wij voor een permanente opleiding van ons personeel. Ons volledig team moet er immers voor zorgen dat wij u binnenkort tot één van de vaste, tevreden klanten mogen rekenen.

Bij Van Pelt vindt u dan ook de meest gerenommeerde fabrikanten terug. Behalve bouwmaterialen biedt Groep Van Pelt ook verschillende gerelateerde diensten, zoals: transport, graafwerken, beton (centrales in Schoten en Sint-Antonius), plaatsing en verhuur van containers en alle materialen van ruwbouw tot afwerking. Ook voor zand en grind in bulk (met aanvoer per schip) kan u bij ons terecht!

Bezoek ons in één van onze vestigingen en vind meer dan u zoekt!

HISTORIEK VAN PELT

De firma Van Pelt Bouwmaterialen – Kolen werd opgericht in 1955 als een personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid. De eerste vestiging was gesitueerd in St.Antonius. Ze is ontstaan

Uit de kolen- en meststoffenhandel van Maria Van Heyst († 1989) (weduwe Van Pelt) en haar zonen Gaston († 2008), Maurice († 2017) en Paul.

In 1970 kwam er dankzij het groeiende succes een eerste grote verandering. De vier stichters vormden de P.V.B.A Van Pelt Bouwmaterialen om tot Bouwmaterialen Van Pelt nv. Deze omvorming kwam tot stand door de ingebruikname van een tweede vestiging langs het Albertkanaal te Schoten. Men ging zich toeleggen op het vervoer en de distributie van bouwmaterialen en aanverwanten per schip en vrachtwagens.

Het was niet gemakkelijk, maar het jonge bedrijf groeide gestadig en de drie zonen namen posities in met steeds meer verantwoordelijkheden.

Na de aanpassing in 1970 van BVBA naar een NV in de bouwmaterialen werd er in 1976 gestart met het containerbedrijf Van Pelt.

In 1986 voerde men een kapitaalverhoging door en breidde men de doelstellingen van de onderneming verder uit. Vanaf deze omvorming ging men zich toespitsen op groothandel in bouwmaterialen. Al snel volgde de opbouw van een betoncentrale. Doelstelling was een deel van de markt te veroveren in de Kempen, wat hen ook lukte.

Vandaag is de naam “VAN PELT” niet enkel een begrip in de Kempen, maar ook ver daarbuiten.

In 1996 verhuisde de toonzaal naar “Hoeve Jeanne” op de Kapellei 157 te St.Antonius-Zoersel en in 2000 werd het magazijn verhuisd naar KMO Kwikaard 118 te St.Antonius-Zoersel. Voordien waren deze beide gelegen in het centrum van St.Antonius-Zoersel naast de kerk.