TUIN & TERRAS


Verharde delen in de tuin of een terras aanleggen, begint bij de keuze van geschikte terrastegels. Dat kunnen bijvoorbeeld keramische tegels zijn, maar ook klinkers, kasseien of siergrind. Van Pelt biedt een uitgebreide keuze aan scherpe prijzen. Zo ook een ruim aanbod tegels met een dikte van 2 cm, deze zijn ideaal voor je buitenterras. Zoek je een strakke of meer natuurlijke uitstraling voor je klinkers, dan vertellen we je graag alles over getrommelde (In-Line of cilinder) en ongetrommelde klinkers.

Wil je de stijl van buiten ook binnen doortrekken, neem dan zeker ook een kijkje bij het interieurtegelassortiment. Zo kan je de juiste tegel kiezen die qua uitstraling perfect aansluit bij de buitentegels en toch aangepast is voor binnengebruik.

AFWATERING NIET VERGETEN!

Vergeet bij het aanleggen of verbouwen van je terras geen rekening te houden met de nieuwe waterverordening. Zo kan het plaatsen van een hemelwaterput of regenwaterput verplicht zijn en moet er mogelijks ook een infiltratievoorziening of buffervoorziening geplaatst worden om wateroverlast te beperken. Alle materialen die je nodig hebt om aan die wetgeving rond rioleringswerken te beantwoorden en om water te besparen, vind je uiteraard bij Van Pelt. Dat zijn onder meer wapeningsnetten, infiltratiekratten en regenputten in kunststof of beton.

GRINDSTABILISATIE: EEN STAP DIE JE BEST NIET OVERSLAAT

Als je voor siergrind kiest, dan mag je zeker ook de grindstabilisatie niet vergeten. Niemand zal bijzonder tevreden zijn als meteen na de eerste regenbui het nieuwe grindperk helemaal wegspoelt.

ONS ASSORTIMENT

De afwerking van uw terras of oprit bepaalt in grote mate mee de sfeer die je huis uitstraalt. Naast het esthetische aspect speelt ook het onderhoud achteraf een belangrijke rol in de keuze van een afwerkingsmateriaal. Je wil uiteraard niet alleen onkruidgroei vermijden, maar ook het onderhoud na plaatsing, denk aan schuren, harken of bijvullen, tot een minimum beperken.